22. února 2013

Polévka ze zralých fazolí

40 g fazolí, 20 g cibule, 10 ml oleje, 20 g rajčat, 17 g papriky (zelené), 10 g mrkve, 10 g celeru, 6 g petržele, 3 g mouky, 1 g papriky (červené)
Fazole namočíme na 8 hodin do studené osolené vody. Potom je omyjeme a dáme do jiné studené vody, do které přidáme trochu oleje. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni. Postupně přidáváme část drobně nakrájené cibule, na kousky nakrájenou mrkev a celer, nadrobno nakrájené zelené papriky a oloupané čtvrtky rajčat. Ze zbylého oleje, cibule, mouky a červené papriky uděláme jíšku, přidáme ji do polévky a povaříme 8 minut. Osolíme a přidáme rozsekanou petržel.

Žádné komentáře:

Okomentovat