25. února 2013

Pyrenejský hrnec

0.5 kg fazolových lusků, cibule, 4 rajčata, 15 dkg anglické slaniny (nebo dobrý bůček), 3 stroužky česneku, pepř, sůl, petrželka

Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, až zezlátne, zmírníme oheň a přidáme na hrubo pokrájenou cibuli. Rajčata spaříme a až cibulka zrůžoví, přidáme nakrájená do hrnce. Syrové fazolové lusky očistíme, pokrájíme na menší nudle, položíme na rajčata, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno česnek, zalijeme vodou. Vody jen tolik, aby fazole nebyly zcela ponořené. Zakryjeme poklicí a dusíme, až se voda odvaří tak ze 2/3. Potom by měly být lusky měkké a hotovo! Dáme na talíř a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s tmavým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat