20. února 2013

Rančerské fazole

300 g bílých fazolí,150 g klobásy , 0,5 bujonové kostky, lžíce oleje, cibule, 2 stroužky česneku, lžíce hladké mouky,sůl, pepř, podle chuti ocet a kečup

Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Přidáme bujónovou kostku a fazole uvaříme do měkka. Scedíme a vývar odložíme stranou. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, zasypeme moukou a osmahneme. Cibulovou jíšku zalijeme 100 ml vývaru z fazolí a uvedeme do varu. Vmícháme uvařené fazole, na kostičky nakrájenou klobásu a provaříme. Ochutíme solí, pepřem a okyselíme. Porce přelijeme kečupem a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat