25. února 2013

Salát z červené řepy s fazolemi

300 g červené řepy, 400 g bílých fazolí (konzerva), 2 kvašené okurky, malý pórek, 3 lžíce oleje, lžíce vinného octa, 2 lžíce sekané petrželky, špetka cukru, sůl, pepř
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Fazole scedíme, okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek podélně rozpůlíme a zešikma nakrájíme na plátky. V míse smícháme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a petrželku. Přidáme ostatní suroviny promícháme a odložíme na hodinu na chladné místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat