25. února 2013

Sladkokyselá cizrna

400 g cizrny, citron, 2 PL extra panenského olivového oleje, 2 ČL soli,1 PL cukru (nebo jiné sladidlo), 2 PL teplé vody, saturejka, oregano, majoránka, petrželka nebo jakekoli zelené bylinky dle chuti

Cizrnu přes noc namočíte a následující den vaříte ve stejné neosolené vodě asi tak 45 minut. Ke konci koštujte, aby se cizrna nerozvařila. Pak ji zceďte a nechte na cedníku okapat.
Mezitím si připravte zálivku: šťáva z 1 citronu, olej, cukr, teplou vodu a sůl dejte do jedné nádoby a rozšlehejte (ponorným šlehačem, aby se to dokonale spojilo) pak přidejte zelené bylinky. Pokud vám přijde ta zálivka opravdu výrazná, neřeďte ji,neb musí ochutit všechnu tu neosolenou cizrnu. Poté si dejte cizrnu do rendlíku a trochu ji pošťouchejte šťouchadlem na brambory – tak, aby nebyly rozšťouchané všechny kuličky, ale zhruba půlka. Potom do této polokaše vylijte zálivku a promíchejte./nejlepe chutna na druhy den/

Žádné komentáře:

Okomentovat