28. února 2013

Špagety s bazalkou


velká cibule , velký stroužek česneku ,velký svazek bazalky ,375 g špaget ,3 lžíce olivového oleje ,5 lžic smetanového zákysu ,5 lžic suchého bílého vína ,8 lžic strouhaného parmazánu ,sůl, mletý pepř ,25 g másla
Cibuli usekáme, česnek (mohou být klidně i 2 nebo tři stroužky) utřeme. Bazalku rovněž usekáme. Špagety dáme vařit. Olej rozehřejeme. Cibuli na něm dusíme při nižší teplotě 5 minut. Zcela krátce osmahneme pak s česnekem a bazalkou. Vmícháme smetanový zákys, víno, 3 lžíce parmazánu, sůl a pepř, necháme přejít varem. Ihned promícháme s hotovými špagetami, zbylým parmazánem, bazalkou a máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat