27. února 2013

Středomořský cizrnový salát

červenou cibuli , 1–2 čerstvé chilli papričky, 2–3 zralá rajčata , 300 g vařené nebo konzervované cizrny, hrst lístků máty a bazalky, natrhaných, 200 g rozdrobené fety či balkánského sýra 
zálivka : 100 g vařené nebo konzervované cizrny, šťávu z 1,5 citronu ,5 lžic extra panenského olivového oleje, sůl a pepř na dochucení


100 gramů vařené cizrny rozmixujte s citronovou šťávou a olivovým olejem, jemně osolte a opepřete. Získáte tak pikantní, hladkou, krémovou zálivku.  Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky nebo klínky, chilli papričky podélně rozkrojte a odstraňte semínka, rajčata také drobně nakrájejte. V míse smíchejte zbytek zcezené cizrny s ostatními surovinami, posypte rozdrobenou fetou a lístky bylinek. Podávejte buď zakapané zálivkou, nebo ji servírujte zvlášť, aby si každý posloužil podle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat