12. února 2013

Teplý čočkový salát

400 g čočky,2 cibule (nejlépe červené),100 g anglické slaniny (plátky),lžíce hrubozrnné hořčice ,2 lžíce octa, 6 lžic olivového oleje,2-3 lžíce kaparů,3 stroužky česneku, pepř,sůl,bobkový list, 200 g balkánského sýra,2 stonky zelené cibulky

Předem namočenou čočku s bobkovým listem uvaříme doměkka (tedy tu čočku, u listu se to nepovede:-)) a smícháme s kapary. Mezitím na pánvi rozpustíme anglickou slaninu, pokrájenou na cca centimetr silné proužky, opečeme ji dokřupava a přidáme jemné proužky cibule, podrcený česnek a vše opečeme dohněda. Podle potřeby přikápneme olej. Smícháme s čočkou a celé zalijeme zálivkou z hrubozrnné hořčice, octa, zbylého oleje, soli a pepře. Dobře promícháme a případně dochutíme.Balkánský sýr nahrubo nastrouháme a cibulku pokrájíme na velmi slabá kolečka.Teplý salát rozdělíme na porce a podáváme posypané sýrem a cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat