20. února 2013

Teplý fazolový salát s kroupami

250 g červené fazole, 250 g kroupy velké č. 10, 200 g  bilé zelí , 100 g paprika zelená, 100 g rajčata, 80 g uzený špek nebo anglická slanina, 3 bobkový list, sůl, citronová šťáva

Fazole přes noc namočené uvaříme spolu s bobkovým listem, až jsou měkké, před dovařením je osolíme. V jiné nádobě uvaříme kroupy v osolené vodě taky doměkka. Syrové bílé zelí, papriku a rajčata nakrájíme na tenké nudličky, dáme do misky a osolíme, promícháme.Na to nasypeme horké fazole a kroupy obojí bez vody, ve které se vařily. Nahoru nalejeme na kostičky nakrájený a vyškvařený uzený špek (anglickou). Podle chuti dosolíme a okyselíme citronovou šťávou, pořádně promícháme a ještě teplé podáváme jako samostatné jídlo bez přílohy.

Žádné komentáře:

Okomentovat