25. února 2013

Těstoviny s cizrnou

150 g kolínek, sůl, konzerva cizrny (425 ml), cibule, 2 feferonky, 4 stroužky česneku, lžíce sezam. oleje, na špičku nože chilli, lžička kari, lžička cukru, 200 ml kokosového mléka, 2 lžíce citronové šťávy, lžička strouhané citronové ků­ry, 100 ml bílého vína, lžičky škrobu

Kolínka uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Mezitím necháme okapat cizrnu. Cibuli a česnek nadrobno posekáme. Feferonky posekáme. Česnek spolu s cibulí a feferonkami osmahneme na oleji. Přidáme cizrnu, mleté chilli, kari, cukr, kokosové mléko, citronovou šťávu a kůru, bílé víno a 400 ml vody. Vaříme zhruba 1 min. Škrob rozmícháme v malém množství studené vody a zahustíme jím omáčku. Přidáme kolínka, krátce prohřejeme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat