26. února 2013

Uzený bůček v pikantních fazolích

250 g červených, případně černých fazolí, 250 g bílých fazolí, 1 kg uzeného bůčku, 100 g slaniny, velká cibule, 3 stroužky česneku, 100 g rajského protlaku, lžička sladké papriky, lžíčka cukru, chili, sůl, pepř, zelená cibulka

Fazole namočíme přibližmě na dvě hodiny do studené vody.Mezitím dáme vařit bůček.Vaříme ho tak dlouho, až lze kosti lehce vytáhnout. Vykostěný ho necháme vychladnout a vývar přecedímea zatím dáme stranou. Fazole scedíme a dáme vařit do dvou kastrůlků , každou barvu zvlášť. Vaříme do poloměkka.(to poznáme když každá třetí fazole praskne) Mezitím nakrájíme slaninu na nudličky, rozehřejeme jí a vložíme cibuli a česnek nakrájený na drobno. Společně je osmažíme a když slanina zesklovatí přimícháme protlak, papriku, cukr, chili, krátce opečeme a pžřidáme hotové fazolky s trochou vody. Ještě asi deset minut povaříme a dochutíme solí a pepřem. Bůček nakrájíme na plátky silné asi 1 až 1.5 cm a krátce je opečeme nejlépe na teflonové pávi. Na závěr posypeme čerstvou zelenou cibulkou a obložíme fazolemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat