19. února 2013

Zelené fazolky na červeno

0,5 kg zelených fazolek,100 g slaniny , menší cibule, hrst žampionů, kečup, ocet, cukr, sůl, pepř, česnek, oregano, červená paprika, kayenský pepř

Nad čínským pařakem spaříme fazolky nebo v slabě osolené vodě uvaříme ne příliš do měkka. Na pánvičce osmažíme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampiony.Když je vše osmažené přidáme nastrouhaný česnek, lžičku červené papriky, trošku kayenského pepře a kečup. Dochutíme, solí a pepřem, přidáme dle chuti oregáno. Směs přendáme do misky a přidáme ocet, aby vznikla kašičkovitá směs, podle potřeby a chuti osladíme. Vložíme uvařené fazolky, pořádně promícháme a necháme odležet. Podáváme v pokojové teplotě. Můžeme posypat na plátky nastrouhanými mandlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat