26. února 2013

Zeleninová pánev s fazolemi

1 kg brambor, zelená paprika, plechovka fazolí (425 ml), plechovka loupaných rajčat (425 ml), 500 g pórku ,lžíce oleje, pepř, 150 g sýra feta,lžička majoránky

Brambory oloupeme,omyjeme,nakrájíme a ve slané vodě 5 min.povaříme. Pórek a papriku očistíme,omyjeme,z papriky odstraníme jadérka a zeleninu Nakrájíme na kolečka nebo nudličky.Fazole slijeme a necháme v sítu okapat. Rajčata slijeme a nahrubo nakrájíme. Na velké pánvi rozehřejeme olej a pórek s paprikou na něm 5 min. opékáme. Brambory slijeme ,necháme okapat a smícháme s orestovanou zeleninou. Ochutíme solí a pepřem a 5 min. pod pokličkou dusíme. Mezitím rozdrobíme sýr Feta a nasypeme ho na zeleninu s bramborami a necháme v pánvi prohřát. Přimícháme majoránku a pokrm dle potřeby dochutíme. Příprava asi 35 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat