200 g slaniny, 250 g zelených fazolek, 300 g sterilované tykve, 2 rajčata, cibule, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 500 ml masového bujónu, lžíce červeného vinného octa, lžíce mleté papriky, 400 g cizrny z konzervy, sůl, pepř
Slaninu nakrájíme na kostičky. Omyté a očištěné fazolky nakrájíme na kousky. Tykvové kostičky necháme okapat na sítě. Z omytých rajčat vykrojíme stopku a nakrájíme je na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme.V kastrolu rozehřejeme olej a dáme zesklovatět cibuli s česnekem. Podlijeme vývarem. Přidáme fazolky, tykev a rajčata. Přikryté dusíme zhruba 20 min. na mírném ohni. Ochutíme červeným vinným octem, mletou paprikou, osolíme a opepříme. Přidáme okapanou cizrnu a prohříváme zhruba 5 min. Poté ihned podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Žádné komentáře:
Okomentovat