15. března 2013

Andaluský kotlík

200 g slaniny, 250 g zelených fazolek, 300 g sterilované tykve, 2 rajčata, cibule, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 500 ml masového bujónu, lžíce červeného vinného octa, lžíce mleté papriky, 400 g cizrny z konzervy, sůl, pepř

Slaninu nakrájíme na kostičky. Omyté a očištěné fazolky nakrájíme na kousky. Tykvové kostičky necháme okapat na sítě. Z omytých rajčat vykrojíme stopku a nakrájíme je na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme.V kastrolu rozehřejeme olej a dáme zesklovatět cibuli s česnekem. Podlijeme vývarem. Přidáme fazolky, tykev a rajčata. Přikryté dusíme zhruba 20 min. na mírném ohni. Ochutíme červeným vinným octem, mletou paprikou, osolíme a opepříme. Přidáme okapanou cizrnu a prohříváme zhruba 5 min. Poté ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat