25. března 2013

Bramborovo - čočková mísa

250 g čočky, 400 g brambor, lžička kari, 2 bobkové listy, sůl, lžíce octa, 50 g rozinek, mandlových lupínků, 2 cibule, lžíce oleje, 100 g prorostlého špeku, litr zeleninového vývaru, špetka muškátového oříšku, 150 g červené čočky, pórek, majoránka

Čočku namočíme přes noc do 500 ml studené vody a necháme nabobtnat. Druhý den vodu slijeme a čočku propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme špek nakrájený na kostičky a orestujeme na něm cibuli. Zaprášíme lžičkou kari a přidáme čočku, brambory a bobkový list. Přilijeme zeleninový vývar a necháme půl hodiny probublávat. Mandlové lupínky orestujeme na horkém tuku dozlatova. Pórek rozpůlíme a nadrobno posekáme. Přidáme ho do vroucího eintopfu a dále vaříme. Nakonec vmícháme majoránku, a mandlové lupínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat