6. března 2013

Cannelloni s játrovou náplní

2     lžíce olivového oleje, 250 g drůbežích jater, cibule ,karotka ,2 rajčata ,lžička tymiánu, lžička majoránky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce mouky ,šťáva z  citrónu ,0,5 šálku bílého vína , sůl, pepř 3 lžíce másla nebo margarinu ,400 g čtverců z nudlového těsta nebo hotových cannelloni, 1/4 l bešamelové omáčky, 50 g ovčího sýra ,200 g strouhaného sýra, svazek petrželky 

Olej rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm na kostičky nakrájená játra. vyjeme a dáme na teplo. Cibuli a karotku oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme na zbylém tuku zesklovatět. Přidáme oloupaná, na kostky nakrájená rajčata a okořeníme tymiánem a majoránkou. Vmícháme protlak, zahustíme moukou rozmíchanou s vínem a citrónovou šťávou. přidáme játra, sůl, pepř a koření a necháme vychladnout. Cannelloni povaříme 5 minut v osolené vodě a naplníme játrovou náplní. Složíme do tukem vymazané formy, zalijeme bešamelem, do které jsme vmíchali ovčí sýr a posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme asi 15 minut při 200°C. podáváme sypané sekanou petrželkou.  

Žádné komentáře:

Okomentovat