13. března 2013

Červená čočka s ananasem s chilli papričkami

400 g červené čočky, lžička mletého zázvoru, 2 lžíce olivového oleje, 2 - 4 červené a zelené pálivé papričky, dužina z menšího ananasu, 2 jarní cibulky s natí, sůl, mletý pepř, třtinový cukr, citronová šťáva na dochucení

Ananas okrájíme, vykrojíme tuhý střed a dužinu nakrájíme na kousky a dáme i se šťávou, kterou ananas pustil, do misky. Papričky zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka. Čočku uvaříme ve vodě s mletým zázvorem doměkka a scedíme. V pánvi rozpálíme olej, vsypeme nakrájené papričky a chvíli je opékáme. Přidáme cibulku, nakrájený ananas, osmahneme, přilijeme šťávu z ananasu a dusíme 5 minut. Přidáme čočku, dochutíme solí a pepřem, promícháme a společně prohřejeme. Podle chuti můžeme doladit trochou cukru a citronovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat