11. března 2013

Červená fazole s rýží

500 gramů červené fazole, nastrouhaná nebo nasekaná na drobno cibule, 2 nasekané řapíky celeru, nasekaná celerová nať,2 utřené stroužky česneku, bobkový list, sůl, pepř, tabasco, olej, 200 gramů rýže (nebo dva sáčky), máslo 

Probranou a opláchnutou fazoli zalijeme studenou vodou a necháme stát 8-10 hodin. V té samé vodě ji necháme projít varem a stáhneme oheň. Na pánvi osmažíme cibuli, česnek a celer. Vše přidáme k fazolím spolu s celerovou natí, bobkovým listem a kořením. Vaříme 2-3 hodiny dokud fazole není měkká a voda se nevypaří. Před dovařením fazole (cca 20 min) uvaříme rýži, promícháme ji s máslem, dáme na talíře a přidáme hotové fazole.

Žádné komentáře:

Okomentovat