13. března 2013

Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou

500 ml vody nebo vývaru z cizrny, 250 ml sójové smetany, 200 g sušené cizrny nebo plechovka biocizrny, 2 větší cibule nakrájené najemno, polévková lžíce mleté papriky, 2 lžíce sezamového oleje, větší pór nakrájený našikmo, granulovaný biobujón pro dochucení, citronová šťáva 

Propláchnutou cizrnu namočte nejméně na 5 hodin. Pak cizrnu slijte, nasypejte do papiňáku a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Luštěniny přiveďte k varu, přidejte trochu studené vody a opět přiveďte k varu. Nesolte. Po znovuuvedení do varu vařte 35 až 40 minut. Bez tlakového hrnce vařte do změknutí asi 1,5 hodiny. Ve větším kastrolu orestujte na sezamovém oleji cibuli, papriku. Přilijte vývar a povařte doměkka. Mezitím rozmixujte polovinu cizrny s trochou cizrnového vývaru na hustou kaši. Ponorným mixérem rozmixujte i cibuli. Přidejte k ní rozmixovanou cizrnu i rozmixované luštěniny, pórek a krátce povařte. Pro krémovou konzistenci můžete přidat sójovou smetanu. Dochuťte citronovou šťávou a granulovaným zeleninovým bujónem.

Žádné komentáře:

Okomentovat