5. března 2013

Cizrna po španělsku

35 dkg cizrny, 2 cibule, 5 stroužků česneku, olej, 4 nožičky párku nebo 2 nožičky klobásy, bobkový list, 5 kuliček nového koření, snítka libečku, saturejka, bazalka, tymián, sůl, 15 dkg rajského protlaku, 5 lžic kečupu, 2 lžíce sekané pažitky

Předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka.Než se začne vařit, tak do ní přidáme bobkový list, nové koření a libeček. zatím nesolíme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme párky nebo klobásy nakrájené na kolečka, saturejku, tymián a bazalku. Mírně podlijeme vývarem z cizrny, přidáme sůl, rajčatový protlak, kečup a scezenou cizrnu. Promícháme, chvilku podusíme, nakonec vmícháme pažitku.

Žádné komentáře:

Okomentovat