15. března 2013

Cizrna ve smetanové omáčce

200 g suché cizrny, lžička majoránky, malá cibule, olej, mletá sladká paprika, sůl, citron, 200 ml sladké smetany 

Cizrnu namočíme přes noc, druhý den vodu slijeme a cizrnu dáme do tlakového hrnce. Zalijeme čerstvou vodou tak, aby sahala ještě 3 cm nad cizrnu. Přidáme lžičku majoránky, sůl nepřidáme. Dáme vařit a jakmile začne papiňák syčet, zmírníme plamen na minimum a vaříme asi 30 minut. Vypneme sporák, ale cizrnu ještě necháme několik minut „dojít". Poloviční množství cizrny dáme stranou, zbytek rozmixujeme s vodou, v níž se cizrna vařila. V hrnci zpěníme jemně nakrájenou cibulku na oleji, přidáme sůl a mletou sladkou papriku. Podlijeme asi 100 ml vody, přidáme rozmixovanou cizrnu, přilijeme sladkou smetanu a chvilku povaříme. Přidáme zbývající cizrnu a dochutíme citronem. Podáváme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat