18. března 2013

Cizrnová dobrota

2 hrstě oliva, 3 hřebíčky, lžička soli, lžička tymián, 10 žampiony, 3 stroužky česnek, lžíce olivový olej, mrkev, špetka skořice, balíček cizrna, 2 rajče, lžíce citrónová šťáva, 2 cibule 
Cibuli, česnek, mrkev a žampiony očistíme a nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Na vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmažíme. Přidáme žampiony a mrkev, směs podlijeme, přidáme skořici, hřebíček, sůl, rajčata a cizrnu. Směs dusíme přibližně 35 minut. Nakonec přidáme olivy, tymián, citrónovou šťávu, petrželku, ješte krátce podusíme. Jídlo ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat