8. března 2013

Cizrnový kotlík

250 g cizrny, velká cibule, 1-2 stroužky česneku, velký lilek, červená paprika, 2 cukety, 200 g zelených fazolek, 2 dužnatá rajčata, 5 lžic oleje, špetka mletého nové koření, skořice, koriandr, kajenský pepř, šafrán, sůl, mletý pepř, lžička nasekaných mátových lístků, lžíce sekané petrželky 

Cizrnu máčíme v 1,5 litru vody nejméně 6 hodin, Potom ji doměkka vaříme asi jeden a půl hodiny (v tlakovém hrnci asi 40 minut). Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. U lilku a cukety odkrojíme konec se stopkou. Papriku rozpůlíme, očistíme a omyjeme Z fazolek odkrojíme oba konce. Rajčata spaříme, sloupneme, rozčtvrtíme a zbavíme semen. Fazolky nakrájíme na kousky, ostatní zeleninu na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a dáme zesklovatět cibuli s česnekem. Přimícháme zbývající zeleninu a okapanou cizrnu. Krátce opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme zbývající koření. Zalijeme půl litrem vody, v níž se cizrna vařila. Přikryjeme a zvolna vaříme asi 25 minut. Pokrm dle potřeby dochutíme. Přimícháme mátu a petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat