4. března 2013

Čočka s purí

750 ml vody, 400 g přebraného ghálu mung /malá žlutá čočka/,2 lžičky najemno nakrájeného čerstvého zázvoru, 2 lžíce rostlinného oleje, 0,5 lžičky kurkumy, 2 tence nakrájené cibule, 1/4 lžičky papriky, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 1/4 mango prášku, 2 lžíce nakrájeného čerstvého korinadru, 16 purí nebo jiného indického chleba 

Do velkého hrnce dejte vodu, čočku, sůl, zázvor, 1 lžíci oleje, kurkumu, přikryjte pokličkou a na středním ohni povařte asi 30 minut. Ručním šlehačem rozmixujte směs, zmírněte oheň na nejmenší možnou míru a pozvolna vařte asi 10 minut, dokud není směs dost suchá. Míchejte tak, aby nedošlo ke sražení. Zbývající olej roztopte na malé pánvi, přidejte cibuli a za občasného míchání dozlatova duste asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Smíchejte papriku, mango prášek a římský kmín. Před podáváním dejte čočkovou směs do formy vytřené olejem, poté ji vyklopte na talíř. Jako oblohu použijte cibuli a vše posypte směsí koření a čerstvým koriandrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat