18. března 2013

Čočka se slaninou a zeleninou

petržel, dle chuti: mletý černý pepř a sůl, 1/4 ks celer, 3 mrkev, 100 g slanina, 500 g čočka, lžíce máslo, svazeček zelená nať, 6 lžic kečup 

Přebranou a propláchnutou čočku namočíme přes noc do studené vody. Druhý den znovu propláchneme a uvaříme skoro doměkka. Zeleninu oloupeme a spolu se slaninou ji nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo a slaninu na něm zpěníme. Přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pak přidáme zeleninu a jen lehce osmažíme. Zeleninovou směs se slaninou přídáme k čočce a vaříme do změknutí. Čočku podle chuti opepříme, ochutíme kečupem, zelenými natěmi a nakonec osolíme. Takto upravenou čočku podáváme s uzeným masem, pečenou uzeninou a doplníme čerstvým salátem nebo sladkokyselou sterilovanou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat