14. března 2013

Čočka se zeleninou na kečupu

350 g čočky, cibuli, olej, mletá sladká paprika, 1-2 zelené papriky, červená paprika, 2 rajčata, kousek vařené mrkve, 2 stroužky česneku, 3 lžíce kečupu, tymián, mletý pepř, sůl 

Čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody, potom vodu slijeme, čočku zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned přidáme na nudličky nakrájené papriky a mrkev, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a krátce osmahneme. Přidáme rozetřený česnek, kečup, několik lžic vody, koření, sůl a vše krátce podusíme. Měkkou čočku scedíme, promastíme lžící oleje, osolíme a lehce promícháme. Rozdělíme ji na talíře, přelijeme připravenou směsí a podáváme s opečenou uzeninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat