13. března 2013

Čočka v rajčatovém pyré

200 g čočky, 200 g loupaných sterilovaných rajčat, 100 g strouhaného parmazánu, 2 cibule, 2-3 stroužky česneku, 1,5 dl bílého vína, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, dle chuti pepř, dle chuti sůl, olej 

Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody a potom uvaříme téměř do měkka. Cibulku nakrájíme nadrobno a část osmahneme na oleji. Přidáme část nadrobno nasekaného česneku, krátce osmahneme, zalijeme vínem a krátce povaříme. Pak přidáme sterilovaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme svařit, až vznikne pyré. Zbytek cibulky osmahneme na oleji se zbylým nasekaným česnekem, přidáme čočku, osolíme a prohřejeme. Vmícháme pyré a petrželku. Podáváme posypané parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat