14. března 2013

Čočková sekaná s ořechy

200 g uvařené čočky, 200 g sekaných ořechů (libovolné, ale nejvíce vyniknou vlašské nebo para) nasekaných nadrobno, velká cibule, 2 stroužky česneku, 100 g žampionů čertvých, nakrájených na plátky, 150 ml rajského protlaku, 100 g sýra (chedar), 2 vejce, 4 lžíce sekané petrželky, 2 lžičky směsi italských bylinek, chilli, bílý pepř mletý, sůl, 100 g strouhanky, olivový olej, máslo na potření formy

V menší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek do měkka. V míse smícháme okapanou uvařenou čočku, ořechy, cibuli s česnekem, strouhankou, solí a pepřem. Přidáme koření, bylinky, rozšlehaná vejce, protlak a strouhaný sýr. Formu na biskupský chlebícek (nebo podobnou) vyložíme po stranách papírem na pečení a dno vymažeme máslem (můžeme samozřejmě vymazat celou formu a pečící papír ignorovat). Dno pokryjeme plátky žampionů, pokryjeme čočkovou směsí. Uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 st. cca 80 min, až je vše dobře propečené. Hotovou sekanou vyjmeme z trouby a opatrně vyklopíme na oválný talíř. Můžeme ihned podávat, ale tato výživná sekaná patří mezi velmi chutná jídla i studená.

Žádné komentáře:

Okomentovat