13. března 2013

Čočkové bramboráčky

750 g brambor, hrnek uvařené čočky, vejce, 100 g měkkého tvarohu, lžička majoránky, 3 stroužky česneku, podle potřeby polohrubá mouka, sůl, olej 

Oloupané brambory nastrouháme najemno a dáme je do mísy. Osolíme je a necháme asi 20 minut stát. Slijeme z nich přebytečnou tekutinu, přidáme k nim vařenou čočku, měkký tvaroh, vejce, majoránku a prolisovaný česnek. Směs zahustíme polohrubou moukou tak, aby vznikla středně hustá směs. Připravenou hmotu nabíráme lžící a na rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran. Po upečení je pokládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat