22. března 2013

Delikátní fazolky

2 konzervy steril. fazolí, 2 cibule, 1 kg rajčat, 2 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce oliv. oleje, 2 bobkové listy, lžička oregana a tymiánu, 3 lžíce nasek. petržele, lžičku cukru, sůl a pepř, parmazánu 

Fazole propláchněte a nechte okapat. Rajčata nařízněte do křížku, vložte na chvilku do horké vody a oloupejte. Dužinu nahrubo rozkrájejte.Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata, tři minuty je duste a pak rozmačkejte. Přisypte česnek, bobkový list, tymián, oregano a cukr, osolte a opepřete. Přilijte asi tři lžíce vody a přibližně půl hodiny duste. Pak vyjměte bobkový list, přidejte fazole a petrželku. Posypte strouhaným sýrem a nechte ho chvíli pod poklicí roztavit.Ještě rychleji čerstvá rajčata můžete nahradit konzervovanými – jsou už oloupaná a někdy rovnou i okořeněná.

Žádné komentáře:

Okomentovat