15. března 2013

Dvojí fazole s bramborami na smetaně

hrnek bílých fazolí, hrnek červených fazolí, 4 brambory, sůl, 200 ml sladké smetany, olej, majoránka, lžička mleté sladké papriky

Oba druhy fazolí si den předem namočíme do vody. Další den je slijeme, propláchneme, zalijeme novou vodou a v tlakovém hrnci uvaříme doměkka. Mezitím si v hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme syrové pokrájené brambory, osmahneme do světle hněda, poprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme sladkou smetanou a 100 ml vody. Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor. Ke konci vaření přidáme trošku majoránky, dochutíme solí a povaříme ještě 3 minuty. Nakonec vmícháme uvařené fazole a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat