250 g bílých fazolí, 300 g slaniny v tenkých plátcích, sůl, pepř, 250 g zelených fazolových lusků, 4 středně velké brambory, 3 mrkve, hruška, navinulé jablko, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce posekané petrželky
Bílé fazole namočíme přes noc, pak spolu se slaninou zvolna vaříme ve 2 litrech vody pod poklicí asi 60 min., osolíme a opepříme. Fazolové lusky očistíme, omyjeme, odřízneme konce a lusky nadrobno pokrájíme. Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na kostičky. Zeleninu přidáme k b0ým fazolím 30 min. před koncem varu. Hrušku a jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince, plody nakrájíme na d1ky a pokapeme citronovou šťávou. Ovoce přidáme k fazolím 10 min, před koncem varu. Podáváme sypané petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat