19. března 2013

Fazole pečené s mrkví

lžíce francouzská hořčice, 3 stroužky česnek, bobkový list, 2 - 3 ks mrkev, 2 lžíce červený vinný ocet, 3 lžíce olej, 200 g sterilované červené fazole, 0,5 l zeleninový vývar, plechovka rajský protlak, 3 jablka, podle chuti: mletý černý pepř, sůl 

Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Polovinu oleje rozehřejeme a jablka a mrkev asi 5 minut restujeme. Fazole propláchneme studenou vodou a necháme na sítu odkapat. Česnek a cibule oloupeme a nasekáme najemno. Na druhé polovině oleje obojí zesklovatíme, přidáme bobkový list, přidáme fazole, chviličku opražíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, přimícháme hořčici, ocet, rajský protlak, dušené jablka a mrkev a podle chuti okořeníme. Vše přendáme do zapékací misky a zapékáme 25 až 30 minut v předehřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat