14. března 2013

Fazole po mexicku

střední cibule najemno nasekaná, středně velkou červenou papriku nakrájenou na malé kousky, rozdrcený stroužek česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, 0,5lžičky mletého chilli, 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce, sůl a pepř podle chuti, trochu limetkové šťávy na dochucení, 4 tortilly

Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne. Pak přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku. Následně tedy přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene. Ohřejte tortilly a naplňte je připravenou fazolovou směsí.

Žádné komentáře:

Okomentovat