18. března 2013

Fazole po trakijsku

400 g fazolí, 5 lžic másla nebo oleje, 3 až 4 cibule, šťáva z půlky citrónu, mletá paprika, sůl, citrón na ozdobu, petrželka 

Přebrané, několikrát propláchnuté fazole zalijte studenou vodou, nechejte tři hodiny bobtnat, potom je v téže vodě uvařte doměkka. Vařené fazole oceďte, osolte, urovnejte na talíře, posypte mletou paprikou a sekanou petrželkou. Na másle nebo na oleji usmažte drobně pokrájenou cibuli, vmíchejte citrónovou šťávu, sekanou petrželku a 2 až 3 lžíce vařící vody, nechejte přejít varem a nalijte na fazole. Ozdobte je dílky citrónu a podávejte - s použitím másla teplé, s olejem studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat