11. března 2013

Fazole s mexickou omáčkou

konzerva bílých fazolí v rajčatové šťávě, konzerva červených fazolí, červená paprika, žlutá paprika, velká cibule, 1 skořice, čerstvý rozmarýn, špetka chilli koření, 200 g žampionů, pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 1 dl červeného vína, 1 dl sladkého kečupu, olivový olej,100 ml zakysané smetany, nakládané chilli, papričky na ozdobu 

Červenou i žlutou papriku očistíme a nakrájíme na malé kousky. To samé uděláme i s cibulí. Žampiony očistíme a rozkrájíme na půlky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a nakrájenou zeleninu společně s žampiony orestujeme. Konzervu červených fazolí otevřeme a slijeme nálev. Přidáme spolu s bílými fazolkami v rajčatové šťávě do pánve. Pomalu promícháme.Fazolovou směs ochutíme špetkou chilli, pepřem a solí. Poté přilijeme červené víno, kečup a opět promícháme. Na závěr přidáme rozmačkaný česnek, rozmarýn a dva kusy skořice (vcelku). Ochucenou směs přiklopíme a při mírné teplotě vaříme 15-20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat