8. března 2013

Fazole s rýží

500 g červených fazolí, 1 l vody, střední mrkev , 1/3 hrnku řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky červeného mletého pepře, čtvrt lžičky mletého nového koření , šunková kost, střední cibule, střední zelená paprika, 0,5 lžičky tymiánu, bobkový list, čtvrt lžičky mletého černého pepře 

Vodu z namočených fazolí slijeme a nahradíme 5 hrnky vody čerstvé. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a přidáme šunkovou kost, nakrájenou cibuli, hrubě nastrouhanou mrkev, nadrobno pokrájenou papriku, řapíkatý celer, česnek, bobkový list a koření. Část měkkých fazolí rozmačkáme o stěnu hrnce a osolíme, vyjmeme šunkovou kost, ořežeme maso a nakrájené na malé kousky vložíme zpět. Na talíř dáme uvařenou rýži a přelijeme fazolemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat