14. března 2013

Fazole ve smetanové omáčce servírované v chlebu

350 g bílých fazolí, 4 brambory, 100 g libové anglické slaniny nebo uzeného boku, malý kousek špeku, cibule, 2 dcl smetany ke šlehání, 3 lžíce hladké mouky, kostka masoxu, stroužek česneku, pepř, sůl, Podravka, čerstvý kopr, kulatý chléb na vydlabání

Fazole (přes noc namočené ve vodě) dáme vařit. Když jsou téměř měkké, přidáme k nim brambory pokrájené na menší kostky a masox. Případně ještě přilijeme trochu horké vody. Špek nakrájíme na malé, slaninu na větší kostičky, vyškvaříme na pánvi a na mase s vypečeným tukem osmahneme cibuli do zlatova. Zasypeme moukou a také ji osmahneme. Když jsou brambory měkké, přidáme "jíšku" ze slaniny, cibule a mouky, promícháme a zalijeme smetanou. Provaříme, přidáme česnek, Podravku, opepříme a případně dosolíme (není nutné).Do hotového pokrmu vmícháme nasekaný kopr. Podáváme v chlebu.

Žádné komentáře:

Okomentovat