6. března 2013

Fazole zapečené s vejci

300 g bílých fazolí, 2 bobkové listy, sůl, pepř, ocet, 2 lžice sádla, cibule, 2 lžíce hladké mouky, 6-8 vajec, 50 g slaniny

Propláchnuté fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme s bobkovým listem doměkka. Z měkkých fazolí odstraníme bobkový list, přebytečnou vodu slijeme, fazole osolíme opepříme a pokapeme lžící octa. Na rozehřátém sádle osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Vmícháme ji do fazolí a podle potřeby přidáme trochu vody. V jiném hrnku svaříme vodu s trochou octa, opatrně do ní vyklepneme vejce – jedno po druhém – a 5 minut povaříme. Vymastíme pekáč, rozložíme do něj část fazolí, na ně zastřené vejce a opět fazole. Povrch posypeme škvarečky ze slaniny a vše zapečeme dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat