14. března 2013

Fazolky na špeku

4 chlebánky (nebo malé kulaté chleby), 400 g mražených zelených fazolek, 100 g uzeného špeku, 250 ml smetany na vaření, 2 stroužky česneku, lžíce hladké mouky, 100 ml studeného vývaru nebo vody, sůl 

Fazolky připravíme podle návodu na obalu (většinou je stačí vhodit do osolené vařící vody, nechat přejít varem a scedit). Pokud použijeme čerstvé fazolky, odřízneme jim okraje, rozkrojíme napůl a povaříme asi 5 minut.Rozpálíme pánev a nasucho v ní rozškvaříme na kostičky pokrájený špek. Přidáme nastrouhaný česnek, zasypeme lžící hladké mouky, zalijeme vývarem a vložíme fazolky. Zalijeme smetanou, dosolíme, necháme provařit a případně zredukujeme hustotu.Směs servírujeme v chlebáncích, jimž jsme odřízli vršky a vydlabali střídku.

Žádné komentáře:

Okomentovat