22. března 2013

Fazolky s pikantními bramborami

2 lžíce oleje, 0,5 lžičky hořčičných semínek, lžička semínek římského kmínu, lžička kari koření v prášku, 2 dlouhé pálivé chilli papričky rozkojené na 1/3, 2 velké cibule na jemné plátky nakrájené, 700 g bramhor, oloupaných a na kostky nakrájených, 0,5 lžičky pomletých chilli papriček, lžička římského kmínu, 225 g uzrálých rajčat, posekaných, lžíce čerstvého koriandru posekaného (nebo petrželky), 150 g zelených fazolek očištěných a nakrájených, dle chuti sůl

Rozehřát olej na těžké pánvi. Přidat semínka římského kmínu a hořčice, lístky kari, papričky a smažit do té doby, než hořčičná semínka přestanou praskat. Přidat cibule a osmažit je do měkka, ale ne hněda. Přidat brambory a vše dobře promíchat, až jsou brambory obaleny v oleji a koření. Přidat kurkumu, mleté chilli papričky, mletý koriandr a římský kmín. Osolit a zalít vodou tak, aby sahala do půli brambory. Přikrýt těsně poklicí a na nízkém ohni dusit. Sem tam zamíchat. Když jsou brambory skoro měkké, tak přidat rajčata. Odekrýt a vařit, až jsou brambory měkké a omáčka hustá. Pžidat fazolky a ařit o 2-3 min. déle. Dochutit a přidat posekaný, čerstvý koriandr před podáváním.

Žádné komentáře:

Okomentovat