25. března 2013

Fazolová čorba

500 g zelených fazolek, 1,2 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, dle chuti: mletá sladká paprika, dle chuti: petrželka, dle chuti: česnek, dle chuti kopr, ocet,  sůl

Očištěné fazolky nakrájíme na šikmé nudličky, dáme do trochy vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, posypeme hladkou moukou, osmažíme ji a vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme vodou, dobře rozmícháme a čtvrt hodiny za občasného promíchání povaříme.Potom přidáme fazolky i s vývarem, krátce vše povaříme a okořeníme nasekanou nadrobno petrželkou, koprem a rozetřeným česnekem.Polévku podle potřeby přisolíme, mírně okyselíme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat