1. března 2013

Fazolová musaka

bílé fazole, 4 až 5 vajec uvařených natvrdo, 250 g nahrubo nastrouhaného, ​​tvrdého sýra, petrželku, 2 vejce, sladkou smetanu, sůl, mletý bílý pepř, vegetu, olej

Bílé fazole uvaříme doměkka. Pak ji scedíme a necháme vychladnout. Do vymaštěné zapékací mísy dáme část uvařené fazole, osolíme ji, okořeníme mletým bílým pepřem a posypeme vegetou. Na fazole uložíme na kolečka pokrájený a posolené vejce, posypeme sýrem a pokapeme olejem. Takto vrstvíme až do zaplnění mísy, přičemž vrchní část musí být fazole. Celá vejce rozšleháme se sladkou Smetana. Zalijeme ní naplněnou mísu a vložíme zapečou do vyhrajete trouby. Po zapečení nakrájíme na kousky a posypeme nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat