25. března 2013

Fazolové burritos

1,3 hrnku suchých fazolí pinto, rajče, 2 stroužky česneku, lžíce oleje, salsa dle chut, 12 velkých tortill, cibule, hrnek nastrouhaného tvrdého sýra, 0,5 lžičky soli, avokádo

Fazole propláchneme vodou a necháme okapat. Do hrnce dáme fazole, litr vody a přivedeme k varu, vaříme odkryté 2 minuty. Odstavíme, těsně přikryjeme pokličkou a necháme hodinu odstát. Pak fazole slijeme a propláchneme vodou. Fazole vrátíme do hrnce, zalijeme dalším litrem vody a přikryté vaříme zvolna asi 1 a 1/2 hodiny, až jsou velmi měkké. Slijeme a vývar uchováme.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Na velké pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli s česnekem a odstavíme. Vmícháme fazole a osolíme. Vše rozmačkáme.Placky zabalíme do alobalu a v troubě prohřejeme. Na teplé placky rozdělíme fazolovou směs, posypeme strouhaným sýrem a rajčetem. Pevně srolujeme a naskládáme do zapékací misky. Přikryté zapečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 10 minut. Podáváme ozdobené salsou, nasekanými rajčaty a avokádem.

Žádné komentáře:

Okomentovat