12. března 2013

Fazolové karbenátky

80 g ovecných vloček, 2 lžíce krupice, 250 g uvařených fazolí, 100 ml vody, vejce, cibule, podle chuti sójová omáčka, 0,5 lžičky mletého kmínu, 0,5 lžičky vegety, špetka saturejky, špetka soli,na obalení strouhanka a sezamová semínka, na opečení olej, žemle, na ozdobení zelenina 

Ovesné vločky propláchneme horkou vodou a scedíme. Krupici namočíme do 100 ml vody a necháme nabobtnat. Uvařené fazole s ovesnými vločkami umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme nabobtnalou krupici, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, zakapeme sójovou omáčkou, okořeníme a osolíme. Z hmoty vypracujeme placičky, které obalíme ve strouhance smíchané se sezamovými semínky a opečeme na oleji. Podáváme v rozkrojené žemli obložené zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat