4. března 2013

Fazolové kremrole

800 g bílých fazolí z konzervy, scezených a propláchnutých, 0,5 lžičky sušeného tymiánu nebo rozmarýnu, 2 lžičky chilli omáčky, 150 g nastrouhaného sýra typu ementál, 400 g listového těsta (raději pláty než balíčky), rozšlehané vejce na potření, hladká mouka na posypání válu

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. V míse rozmačkejte fazole (dobře to jde mačkadlem na brambory nebo kvedlačkou; můžete je i rozmixovat, ale ne na kaši). Vmíchejte koření, chilli omáčku a sýr; hrst ementálu si nechte na posypání. Na pomoučenou pracovní plochu rozložte pláty těsta (na obdélník velký asi 30 x 40 cm); možná bude těsto nutné rozválet a okrájet. Obdélník pak rozkrojte na tři pruhy 10 x 40 cm. Z fazolové směsi vytvarujte malé šišky a položte je na prostředek těsta. Po delší straně ho navlhčete a pruh pevně zaviňte. Každý závitek rozkrojte na čtyři díly, takže jich získáte dvanáct. Švem dolů naklaďte na plech, potřete vajíčkem a posypte zbylým sýrem. Pečte 15-20 minut, až se kremrole nafouknou a zezlátnou. Nechte je na plechu pět minut chladnout, aby sýr v náplni ztuhl.

Žádné komentáře:

Okomentovat