26. března 2013

Fazolové lusky s shiitake

450 g fazolových lusků, 2 lžíce olivového oleje, 225 g čerstvých hub shiitake bez nožiček, stroužek prolisovaného česneku, rajče nakrájené na kostičky a zbavené semínek

Do velkého rendlíku nalijte 5 cm vody a na velkém plameni ji přiveďte k varu. Do rendlíku vložte napařovací vložku a do ní lusky. Přiklopte je a na středním plameni vařte, dokud nebudou jasně zelené, měkké, ale stále křupavé. Přendejte je na talíř a zakryjte, aby nevychladly.Mezitím ve velké pánvi na středním až velkém plameni rozehřejte olej. Na něm opékejte houby, dokud nezhnědnou a nezměknou. Přidejte k nim česnek a rajče a za stálého míchání vše vařte, až rajče nezměkne a vytvoří se omáčka. Směs nakonec promíchejte s fazolemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat