5. března 2013

Fazolový páj

400 g fazolí, 200 g cizrny, 200 g sterilovaných rajčat, 1 kg brambor, cuketa, 2 červené papriky, česnek podle chuti, sůl, mletý bílý pepř, olej

Brambory uvaříme doměkka a slijeme vodu. Mezitím rozpálíme v pánvi olej a osmahneme polovinu česneku. Přidáme papriky, cukety a dusíme několik minut, potom vmícháme 3/4 rajčat. Ochutíme solí, pepřem a mícháme ještě 3 minuty.Předehřejeme troubu a v robotu rozmixujeme uvařenou cizrnu se zbylým česnekem, olejem a rajčaty. Smícháme ji se zeleninovou směsí, přidáme uvařené fazole a vše vlijeme do pekáčku. Brambory rozmačkáme s mlékem a máslem a margarínem. Kaši rozetřeme na zeleninovou směs s fazolemi, vidličkou uděláme ozdobné ornamenty, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme paprikou. V troubě pečeme dozlatova a zdobíme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat