1. března 2013

Hrách na kmíně

200 g lopaného hrachu, velká cible, 3 stroužky česneku, zelená paprika, červená paprika, 2 větší rajčata, 3 lžíce oleje, lžička kmínu, 30 g hladké mouky, pepř, sůl, petrželka na ozdobu

Hrách propláchneme, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme nabobtnat.Druhý den je v čerstvé vodě uvaříme doměkka.Těsně před koncem vaření osolíme.Měkký hrách scedíme a necháme okapat.Cibuli a česnek oloupeme.Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky.Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno.Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli s kmínem.Přidáme papriky s česnekem a orestujeme je.Vše zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme a asi 10 minut povaříme.Po povaření do kastrolu přidáme hrách a rajčata.Vše společnš prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a odstavíme.Podáváme s vařenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat