11. března 2013

Hrách s rýží a sýrem

250 g rýže, 1 kg hrachu, 100 g másla, 250 g smetany, 100 g sýra, svazek petržele, strouhanka, sůl 

Rýži uvaříme ve 4 dl slané vody, ve zvláštní nádobce podusíme ve slané vroucí vodě hrách, který jsme nechali namáčet den předem. Uvařenou rýži smícháme s půlkou nasekané petržele. Nasypeme strouhanku do pekáčku nebo skleněné zapékací misky, na ni položíme jednu vrstvu rýže, kterou opět posypeme strouhankou. Další vrstvou bude povařený celý hrách, posypeme strouhankou a a navrch uděláme vrstvu ze zbylé rýže. Smetanu smícháme s máslem a zbylou nasekanou petrželí a směs přelijeme přes poslední vrstvu rýže. Nyní vytvoříme závěrečnou vrstvu - vše posypeme strouhaným sýrem. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a necháme zapéct zhruba 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat